SharpMinds

HomeBlogsHoe voorspel je een ‘perfecte match’ tussen een potentiële ontwikkelaar en een klant?

Hoe voorspel je een ‘perfecte match’ tussen een potentiële ontwikkelaar en een klant?

Heb je ooit dating-apps gebruikt? Dan weet je waarschijnlijk hoe ze werken. Je kijkt door verschillende profielen, hun foto’s en hun beschrijving. Als iemand je aanspreekt, swipe je naar rechts. Echter, alleen als de persoon die jij hebt geliked jou ook leuk vindt kan er een perfecte match zijn. Dezelfde regel kan worden toegepast bij het vinden van de ‘perfecte match’ tussen een potentiële ontwikkelaar en een klant. Dating-apps kunnen jouw privéleven vereenvoudigen, maar het is het recruitmentteam dat hetzelfde kan doen voor jouw bedrijf. 

De kracht van kennis

Tegenwoordig heeft iedereen toegang tot dezelfde pool van potentiële ontwikkelaars, maar met behulp van de uitgebreide kennisbank van een recruiter krijg je het beste van twee werelden hebben.

Voordelen voor jou:

  • Duidelijk begrip van jouw behoeften, waarden en toegewijd werk om hieraan te voldoen.
  • De beste potentiële ontwikkelaar uit de markt in termen van vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor de functie, zonder jouw meest waardevolle hulpbron te verspillen; tijd.
  • Verhoging van uw ontwikkelcapaciteit door het inhuren van een dedicated remote team zonder recruitmentgedoe. .
  • Perfecte match voor het team omdat wij werken met eenDedicated teams‘-aanpak. Hierbij is het van vitaal belang dat een ontwikkelaar een complimenterende bijdrage levert aan het bestaande interne team wat resulteert in een hogere productiviteit.


Voordelen voor de potentiële ontwikkelaar:

  • Grondige analyse van de professionele achtergrond en behoeften.
  • Technisch interview met onze toonaangevende experts. 
  • Uitgebreide terugkoppeling van het functioneren tijdens het gesprek met verdere aanbevelingen.

Jij bent op zoek naar vaardigheden met een beperkt budget en de potentiële ontwikkelaar is op zoek naar een baan die hen de kans biedt om professioneel te groeien. Op de hoogte zijn van deze informatie van beide partijen en de huidige situatie in de markt maakt het proces van matchmaking redelijk uitgebreid en biedt meer kansen op succes. 

Het draait allemaal om het opbouwen van een relatie

Eerlijkheid is het kernprincipe voor een succesvolle relatie. Feedback geven, fouten aanwijzen en onverwachte valkuilen bespreken is essentieel. Terughoudend zijn over dit soort dingen kan zelfs meer kwaad aanrichten dan het probleem dat je probeerde te verbergen.

Bij het opbouwen van een relatie is het ook belangrijk om te begrijpen dat elke nieuwe persoon uniek is. Het is dus aan te raden om eerdere ervaringen niet te projecteren en deze persoon vanuit een geheel nieuw perspectief te bekijken. De gegeven strategie stelt jouw recruitmentteam in staat om precies jouw behoeften te begrijpen en reacties te voorspellen. De eerdere ervaring is inderdaad waardevol en kan van pas komen tijdens de voorbereidingsfase wanneer jij of het recruitmentteam voorspellingen doet. Deze voorspellingen moeten echter worden bewezen op basis van de woorden, reacties en gedragingen van de gesprekspartner. Actief luisteren is een moeilijke vaardigheid om te trainen, maar het is zeer nuttig als het gaat om het opbouwen van een relatie. 

Bovendien, als je een solide relatie hebt met een recruitmentteam, is je samenwerking met hen op een intuïtief niveau. Je kunt het vergelijken met goede vrienden die elkaars zinnen kunnen afmaken. Dat is de reden waarom dergelijke recruiters een match zelfs vóór het interview kunnen voorspellen. Zij kennen namelijk jullie behoeften en waarden als hun broekzak. Het hoofd van het SharpMinds Recruitment-team is het daar ook mee eens: Persoonlijk denk ik dat de perfecte match mogelijk is wanneer een klant en een potentiële ontwikkelaar gemeenschappelijke waarden delen Liudmyla Hoi.

Conclusie

Grondige analyse en diepgaand begrip op meerdere niveaus zijn cruciaal bij het behalen van jouw doelen. Daarom is het vinden van een perfecte match bij een sollicitatiegesprek makkelijk te vergelijken met een dating app van dezelfde functie. Er is veel data verzameld om zo’n systeem te creëren dat mensen kan matchen op basis van hun voorkeuren. Terwijl wij op zoek zijn naar een levenspartner op een dating-app letten we op hun hobby’s, of het ze kattenmensen of hondenmensen zijn, enz. Als je een match wilt vinden tussen jou en je potentiële ontwikkelaar, zijn deze kleine dingen ook van belang. Het behoeft geen betoog dat zij over de vereiste technische vaardigheden moeten beschikken. Als je het echter niet eens bent over de waarden van je bedrijf of project, of als een potentiële ontwikkelaar niet bij je team past, zal het nooit een succesvolle samenwerking worden. 

Dat gezegd hebbende, we moeten de waarheid onder ogen zien, zelfs voor de hand liggende matching werkt misschien niet. Desalniettemin hebben we tot nu toe meer dan 140 perfecte matches gehad die hoge prestaties blijven leveren. Dus als je een toegewijd team wilt inhuren, onze matchmaking-feeën zijn er om je te helpen.