SharpMinds

HomeOver ons

Specialist in remote
developmentteams

Aangenaam! Wij zijn SharpMinds en wij voorzien Nederlandse IT-bedrijven van remote developmentteams. We doen dit vanuit de overtuiging dat een goede oplossing niet altijd eindigt bij de landsgrenzen, maar soms juist verder weg gezocht moet worden. Sinds 2005 doen we dit met succes voor verschillende bedrijven, vanuit onze kantoren in Portugal, Oekraïne, Bosnië en Herzegovina en Nederland. Het geheim? Een goede match tussen de klant en het developmentteam en een uitstekend HR-proces. Lees meer over onze dienstverlening en ontdek hoe onze remote teams jouw software development kunnen versnellen!

Maak kennis met onze wereldwijde developmentcommunity

Voor het leveren van remote developers beschikken wij over een groot netwerk. Onze verschillende kantoren staan in direct contact met elkaar en hebben elk een eigen community met developers in de belangrijkste technologieën. Maak kennis met onze locaties!

De best mogelijke oplossing
voor nu en in de toekomst

Bij SharpMinds geloven we niet in korte projecten. Onze focus is een structurele oplossing waarmee jij ook op de lange termijn geholpen bent. Wij leveren een remote team dat zo goed mogelijk past bij je bedrijfscultuur en -ambities. Hierbij ontzorgen wij volledig op het gebied van HR. Het resultaat: extra developmentcapaciteit die voelt als een team collega’s op afstand! Jij stuurt deze dedicated developers direct aan en houdt zelf de regie over de developmentprojecten, wij regelen de rest. Zo eenvoudig kan het zijn.

Zo helpen wij je aan een
remote developmentteam

1.Kennismaking

Met een van onze Nederlandse consultants brengen wij jullie wensen voor een ideaal remote team in kaart.

2.Teamprofiel

In deze technische meeting wordt het huidige developmentteam en de technische en softskills waar de remote developers over moeten beschikken besproken.

3.Werving & intake

Met het teamprofiel gaan wij op zoek naar de geschikte kandidaat. Voordat kandidaten aan jullie worden voorgesteld is er een intake. Hierin testen onze senior remote developers de technische vaardigheden van een kandidaat. De recruiters kijken naar de softskills van de kandidaat. Hierbij is er de mogelijkheid om succesvol werkgedrag in kaart te brengen met behulp van online assessments . Benieuwd hoe dit werkt? Neem direct contact op.

4.Sollicitatieprocedure

De kandidaten worden aan je voorgesteld. Je ontvangt alle benodigde informatie en kunt zelf bepalen welke kandidaten je uitnodigt voor een gesprek. Hierna kan de kandidaat je sollicitatieprocedure doorlopen.

5.Onboarding

Net zoals bij de sollicitatieprocedure volgt ook hier de kandidaat jullie eigen onboardingsprocedure. Met onze ervaring denken wij graag met jullie mee. In dit proces is veel mogelijk en wij stellen ons daarom flexibel op. Zo zijn onze remote developers vaak bereid om voor een korte periode naar Nederland te komen voor een kennismaking met je eigen developmentteam.
Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatieprocedure
Onboarding

Goede faciliteiten en inspirerende teamevents

SharpMinds levert een volledig HR-pakket om de SharpMinds remote developers optimaal te ondersteunen. Zo faciliteren wij kennisdeling, coaching van junior developers en IT-events. Daarnaast zorgen wij er altijd voor dat onze remote developers hun werk kunnen uitvoeren op een moderne werkplek met laptops, headsets en goede koffie. Al het harde werk mag natuurlijk beloond worden. Daarom is er ook ruimte voor verschillende teambuilding-events, themafeesten, meetups en feesten. Wij vinden de waardering en het werkgeluk van al onze developers namelijk cruciaal voor een optimale samenwerking.

Continue ontwikkeling voor een duurzame samenwerking

Omdat wij jouw ogen en oren op afstand zijn, willen wij goed op de hoogte zijn van de prestaties van onze remote developers. Daarom worden deze developers iedere zes maanden methodologisch geëvalueerd. In deze evaluatie wordt niet alleen binnen het team geëvalueerd. Ook de klant en de developer zelf beoordelen de developer op zijn of haar prestaties. Motiverende ontwikkeldoelen en salarisstappen maken hier een vast onderdeel van uit. Op deze manier borgen we de langetermijninzetbaarheid van onze remote developers en de stabiliteit van het remote team.

Nederlands contract
Nederlandse facturatie
Flexibele voorwaarden

Wij werken met vaste maandbedragen per developer. Het maandbedrag van een developer bestaat uit de loonkosten van de developer en onze servicefee. Je gaat bij SharpMinds een Nederlands contract aan en ontvangt dus ook een Nederlandse factuur. Omdat wij vertrouwen in onze oplossing, bieden we je graag extra flexibiliteit in onze contractvoorwaarden. Zo is de samenwerking gedurende de proeftijd in de eerste twee maanden dagelijks opzegbaar. Na de proeftijd is voor iedere individuele medewerker het contract maandelijks opzegbaar. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor recruitment.

Ons team