SharpMinds

HomeNearshore outsourcing

Nearshore outsourcing

Moeite met het vinden van geschikte developers binnen Nederland? Nearshore outsourcing is de oplossing! Bij nearshoring outsourcing besteed je zakelijke activiteiten uit naar relatief dichtbijgelegen landen. Bij SharpMinds hebben wij locaties in Portugal, Bosnië Herzegovina en Oekraïne. Door een remote development team op te zetten op een van deze locaties kun jij jouw capaciteit uitbreiden, vergroot je jouw zoekgebied en krijg je toegang tot meer gekwalificeerde developers.

Wat is nearshoring?

We spreken van nearshoring outsourcing wanneer zakelijke activiteiten worden uitbesteed aan relatief dichtbijgelegen landen. Bij SharpMinds komt dit er op neer dat jij developers inhuurt uit Portugal, Bosnië Herzegovina of Oekraïne. Het voordeel is dat nearshoring developers vaak in dezelfde of een vergelijkbare tijdzone werken, wat communiceren makkelijk maakt. Het voelt alsof je developers altijd dichtbij zijn en je ontwikkelt sneller een prettig werkritme

Waarom kiezen voor nearshoring outsourcing?

Klein tijdsverschil
Makkelijk om op- of af te schalen
Grotere beschikbaarheid van IT'ers
Vakbekwame en gedreven medewerkers

Nearshoring outsourcing in elke technologie of softwaretaal

Bij SharpMinds hoef je geen concessies te doen als het gaat om nearshoring outsourcing. Wij vinden remote developers voor alle leading technologieën en ontwikkeltalen. Of het nu gaat om een junior, medior of seniorprofiel, wij vinden de juiste developers voor jouw specifieke opdracht.

Laravel
Symfony
Cakephp
Ruby on Rails
Django
Angular
Vue
Typescript
MySQL
Swift
Kotlin
Scala
iOS
Android
Flutter

Wat zijn enkele voordelen van nearshoring via SharpMinds?

1. Toegang tot talent uit diverse landen

Door jouw zoekgebied naar developers uit te breiden ben je niet beperkt tot alleen Nederland. Door te nearshoren via SharpMinds krijg je ook toegang tot developers in Portugal, Bosnië Herzegovina en Oekraïne. Met een groter aanbod is er ook een grotere kans dat je de geschikte developer vindt.

2. Sneller innoveren

Door het developmentteam uit te breiden kun je niet alleen sneller producten opleveren, het stelt je ook in staat om sneller te innoveren. Bereid jouw developmentteam uit en krijg beschikking over de meest recente technieken. Zo sta je flexibeler in de markt en blijf je je concurrentie voor.

3. Toegewijde collega’s op afstand

Doordat jullie de nearshore developers van SharpMinds zelf direct aansturen, zullen zij ook echt onderdeel worden van jullie team en organisatie. Dit verkleint de kans op ruis of miscommunicatie.

4. Volledige HR ontzorging

Door te kiezen voor nearshoring via SharpMinds krijg je volledige ontzorging op het gebied van HR. Dit houdt in dat wij zorgen voor het volledige recruitmentproces, screening van developers, tussentijdse evaluaties en het werkgeluk van de developers. Zo worden er geregeld leuke uitjes georganiseerd, komen de developers in een warme en levendige community terecht, zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden, bieden wij ondersteuning in Engelse les en zijn er goede werkplekken beschikbaar.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met nearshore outsourcing?

Onze werkwijze

Bij SharpMinds streven wij altijd naar een langdurige samenwerking. Door de developers een fijne en uitdagende werkplek te bieden zullen zij niet alleen langer blijven werken voor een bedrijf, maar ook beter presteren. Een win-win die wij graag zien. Hieronder lees je onze succesvolle werkwijze:

Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatie
Onboarding

Kennismaking

De eerste kennismaking is erop gericht om te ontdekken of onze oplossing bij jullie vraagstuk, maar ook bij jullie organisatie past. Hierbij wordt er gekeken naar waar jullie nu staan qua ontwikkeling, waar jullie naartoe willen en welke eisen hierbij worden gesteld.

Teamprofiel

Als het inzetten van remote developers de oplossing voor jullie vraagstuk blijkt te zijn, dan wordt er een technische meeting ingepland. In deze meeting wordt jullie huidige development team besproken en wordt bekeken met welke profielen deze moet worden aangevuld.

Werving & intake

Op basis van het teamprofiel en de vacature gaan wij op zoek naar geschikte kandidaten. Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een intake. Hierin wordt gekeken of hun Engelse taalvaardigheid voldoende is, zij over de juiste soft en hard skills beschikken en of zij binnen jullie bedrijfscultuur passen. Is er in onze ogen een match, dan worden de kandidaten aan jullie voorgesteld.

Sollicitatie

Nadat de kandidaten zijn gescreend door onze recruiters worden zij aan je voorgesteld. Op basis van de profielen kun jij zelf bepalen wie je uitnodigt voor een gesprek. Hierna kan de kandidaat jullie eigen reguliere sollicitatieprocedure doorlopen.

Onboarding

De kandidaat volgt jullie eigen onboardingsprocedure. Echter, met onze ervaring denken wij graag mee en bieden wij de helpende hand mocht dat nodig zijn.

Veelgestelde vragen over nearshore outsourcing

Wat is nearshoring?
Waarom nearshoring?
Wat is het verschil tussen nearshoring en offshoring?
Is nearshore outsourcing geschikt voor jouw organisatie?
Wat zijn de voordelen van nearshoring?
Vanuit welke locaties werkt SharpMinds?
Hoe verzekerd SharpMinds de kwaliteit van developers?
Hoe snel kun je een developer leveren?
Wie stuurt de developers inhoudelijk aan?
Zit ik vast aan een contract? Of kan ik tussentijds opzeggen?
Wat is de voertaal?
Vinden er evaluaties plaats en hoe verloopt dit?
Hoeveel tijdsverschil is er bij nearshore outsourcing?
Waar werkt mijn remote developer wanneer ik gebruik maak van nearshore IT outsourcing via SharpMinds?
Wat betekent nearshore outsourcing?