SharpMinds

Back-end developers

Welkom bij SharpMinds. Op deze pagina nemen wij je mee in de wereld van back-end development. Als je op zoek bent naar eersteklas back-end ontwikkelaars, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van bekwame en ervaren developers om jouw projecten tot leven te brengen. Benieuwd naar de wereld van back-end development en hoe wij de developers vinden die perfect aansluiten bij jouw behoeften op het gebied van back-end?

Een back-end developer nodig? Kies SharpMinds!

Oplossing met echte integratie van remote developers in jouw bedrijf
Samenwerken binnen de Europese tijdzone
Sterk recruitment en HR beleid wat resulteert in langdurige samenwerkingen met back-end developers
Makkelijk opschalen van developmentcapaciteit
No cure no pay: betaal pas als de developer aan het werk gaat!

SharpMinds vind jouw back-end developers

Ben je nieuw bij SharpMinds? Laten we je dan eerst vertellen hoe wij te werk gaan. Als jouw team dringend behoefte heeft aan getalenteerde back-end developers, dan hebben wij dé oplossing voor jou. We matchen toonaangevende remote software developers aan jouw huidige ontwikkelteam. Onze developers werken binnen een tijdsverschil van maximaal één uur. Zo kun je ongestoord verder gaan met je softwareontwikkeling.

Jouw behoeften, jouw visie. Bij SharpMinds behoud je de volledige controle over jouw remote development team. Jij stuurt de developers op dagelijkse basis direct aan op inhoud. Het is onze taak om de beste back-end developers te werven die precies de vaardigheden hebben die jij nodig hebt. Maar daar houdt ons takenpakket niet op. Wij zorgen ook voor alle HR-gerelateerde zaken. Zo zorgen wij ervoor dat developers tevreden, gemotiveerd en loyaal blijven zodat jij niet elke maand nieuwe collega’s hoeft in te werken.

Dus, wil je graag een back-end developer inhuren via SharpMinds? Neem dan snel contact met ons op. We vertellen je graag alles wat je wilt weten.

Een developer voor jouw back-end technologie?

Nu je weet hoe SharpMinds werkt is het wellicht goed om iets dieper te duiken in hoe we jouw perfecte back-end developer vinden. Back-end ontwikkeling is essentieel voor het bouwen van webapplicaties en softwaretoepassingen. Doordat developers verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van functionaliteiten, databases, serverconfiguraties en andere technische aspecten is het van belang om de juiste developer te vinden voor jou project. Het vereist van developers diepgaande kennis van programmeertalen, frameworks, architectuur en beveiliging.

Met welke libraries en frameworks een developer te maken krijgt is afhankelijk van de programmeertaal die te grondslag ligt aan jouw webapplicatie of softwaretoepassing. Enkele populaire back-end programmeer talen waarop frameworks zijn gebaseerd zijn C#, PHP, C++, Go, Ruby, Python, Java and .NET.

Ieder taal brengt zijn eigen voor- en nadelen. Zo staat Python, bekend om zijn eenvoud en veelzijdigheid. Het is een taal die alles aankan, van web ontwikkeling tot data science. Wij vinden Python developers met uitgebreide ervaring in het bouwen van webapplicaties, API’s en automatiseringsscripts met behulp van frameworks zoals Django en Flask.

Ondanks dat Python beknopter en leesbaarder is, is C# ook een populaire keuze. C# werkt sneller en is beter georganiseerd. De juiste C# developer kan deze veelzijdige en krachtige taal gebruiken om robuuste en schaalbare applicaties te creëren voor het Microsoft-ecosysteem. Wil je niet gebonden zijn aan Microsoft, dan is het mogelijk interessanter om te kijken naar C++ development. Doordat deze code direct wordt gecompileerd tot machine taal werkt deze nog sneller. Daarnaast is het een multi-paradigmataal waardoor meerdere complementaire programmeertechnieken en -concepten door elkaar kunnen worden gebruikt.

Een andere multi-paradigmataal is Java. Een van de grote voordelen van Java is het “write once, run anywhere” (WORA) principe. Wij vinden Java developers die door middel van WORA zorgen dat jouw applicatie goed functioneert op verschillende besturingssystemen en platformen. Code hoeft op deze manier maar eenmalig te worden gemaakt in een standaard bytecode waardoor developers een stuk efficiënter kunnen werken.

Java is een stabiele taal, maar het coderen vereist strengere voorschriften en er is meer code nodig om taken uit te voeren. Als je een flexibelere wilt werken is Ruby een goede optie. Het is sneller omdat er minder code hoeft te worden geschreven en de code laat zich makkelijker lezen. Door de flexibiliteit die Ruby developers hiermee krijgen kunnen zij gemakkelijk aanpassingen maken, hierdoor is deze taal vooral geschikt voor het maken van webapplicaties.

De jongste taal uit deze rij is Go of Golang. Net als Ruby is dit zeer geschikt voor simpelere, data verwerkende en snellere applicaties. Wij vinden Go developers die de eenvoud en snelheid van Go benutten om schaalbare webservices, microservices en cloud-based applicaties te bouwen. Met hun expertise in Go’s standaardbibliotheken en frameworks zoals Gin en Echo, zorgen ze voor optimale prestaties en onderhoudbare code.

Zie jij SharpMinds als jouw keuze?

Door te kiezen voor SharpMinds voor jouw back-end ontwikkelingsbehoeften, kun je het volgende met zekerheid verwachten:

  • Deskundige en ervaren ontwikkelaars die bedreven zijn in talen zoals C#, PHP, C++, Go, Ruby, Python, Java, en databases en omgevingen zoals NodeJS en MySQL.
  • Een toegewijde project manager
  • Een schaalbare oplossing die afgestemd is op jouw specifieke behoeften.

Back-end developer inhuren? Laat SharpMinds je helpen!

Onze aanpak

Bij SharpMinds zetten we ons in voor duurzame relaties. Door onze back-end developers een stimulerende en aangename werkomgeving te bieden, blijven ze niet alleen langer, maar leveren ze ook betere prestaties. Een situatie waar iedereen beter van wordt. Deze win-win situatie creëren wij door te werken met projectmanagers. Zij fungeren als jullie ogen en oren op afstand. Zij houden niet alleen in de gaten of de developers nog tevreden zijn, maar ook of jullie dit als klant nog zijn. Zij sturen bij waar nodig en met bijna 20 jaar ervaring kunnen wij altijd ondersteunen en adviseren als dit gewenst is.