SharpMinds

HomeDeveloper inhuren

Developer inhuren?

Heb je dringend een goede developer nodig? Je bent niet de enige! Momenteel is de krapte op de arbeidsmarkt groter dan ooit en daardoor vereist recruitment gigantische investeringen. Het inhuren van remote software developers kan daarom interessant zijn. Deze remote developers zijn net zo gekwalificeerd als Nederlandse developers en jij stuurt deze remote developers zelf direct aan. Wij van Sharpminds ontzorgen je volledig op het gebied van HR. Dát is de SharpMinds formule.

Een developer nodig? Kies SharpMinds!

Oplossing waar bij remote developers écht onderdeel worden van je bedrijf
Nearshore binnen de Europese tijdszone
Sterk recruitment en HR beleid waardoor developers lang blijven werken voor opdrachtgevers
Makkelijk opschalen in developers
No cure no pay: je betaalt pas als een developer aan het werk gaat

Een developer inhuren via SharpMinds

Is het de eerste keer dat je over SharpMinds hoort? Dan vertellen we je graag wat meer over onze organisatie. Als jouw organisatie dringend op zoek is naar developers, dan matchen wij je met de beste remote software developers – allen werkend met maximaal 1 uur tijdsverschil. Zo kun je snel software blijven ontwikkelen.

Jij stuurt je remote development team zelf aan en wij recruiten de developers en zorgen ervoor dat ze de juiste skills hebben. Daarnaast nemen we ook nog eens alle personeelszaken van je over. Door ons HR-beleid blijven de developers tevreden, gemotiveerd en gelukkig, wat betekent dat ze vaak heel lang blijven werken voor onze klanten. En dat is alleen maar fijn voor jou – je wilt immers niet maandelijks opnieuw developers onboarden. 

Wil je graag een developer inhuren via SharpMinds? Neem vrijblijvend contact met ons op; we vertellen je graag alles wat je moet weten.

Naar welk type developer ben je op zoek?

Bij SharpMinds hoef je geen concessies te doen bij het inhuren van developers. Wij vinden remote developers voor alle technologieën en ontwikkeltalen. Of het nu gaat om een junior, medior of seniorprofiel, wij vinden de juiste developers voor jouw specifieke opdracht. Op basis van jouw vacature kunnen we heel specifiek recruiten.

Door onze 15+ jaar ervaring in het opzetten van remote development teams, weten we precies hoe we de juiste remote developers met de correcte hard én soft skills kunnen selecteren. Onze developers krijgen zelfs wekelijks Engelse les om ervoor te zorgen dat het contact vlot kan verlopen, zonder miscommunicaties. Dat vinden wij belangrijk.

Laravel
Symfony
Cakephp
Ruby on Rails
Django
Angular
Vue
Typescript
MySQL
Swift
Kotlin
Scala
iOS
Android
Flutter

Waarom kiezen voor near- of offshoring?

Er zijn meerdere manieren om aan developers te komen. Het recruitmentbudget vergroten en een IT-recruiter in de arm nemen is vaak een voor de hand liggende stap. Je blijft hiermee echter enkel zoeken in de beperkte pool met developers die Nederland rijk is. Wanneer je zoekt naar een developer met specifieke vaardigheden én die binnen jullie bedrijfscultuur past, is dit aanbod relatief klein. Een andere optie is om je eigen aanbod te creëren en mensen te gaan opleiden. Helaas vraagt dit een grote investering in tijd, kapitaal en begeleiding. Kun je deze investering niet maken en wil je direct toegang tot development capaciteit?

Dan is nearshoring de oplossing voor het inhuren van developers. Dit is wat wij bij SharpMinds aanbieden. Bij nearshoring besteed je zakelijke activiteiten uit aan relatief dichtbijgelegen landen. Bij SharpMinds komt dit er op neer dat jij jouw eigen remote development team opbouwt in Portugal, Bosnië Herzegovina of Oekraïne. Wij bieden in uitzonderlijke omstandigheden ook offshoring aan (in Peru); neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inhuren van developers?

Ontdek onze vestigingen

Developer nodig? Dit is onze werkwijze

Bij SharpMinds streven wij altijd naar een langdurige samenwerking tussen jouw organisatie en de remote developers. Het aansturen van jouw remote development team doe je zelf en wij focussen ons op alle HR-zaken in de breedste zin van het woord. Zo doen we ons uiterste best om onze developers gelukkig te houden. Door de developers een fijne en uitdagende werkplek te bieden zullen zij niet alleen langer blijven werken voor een bedrijf, maar ook beter presteren. Een win-win die wij graag zien. Lijkt een developer inhuren via SharpMinds je wel wat? Dit zijn de vijf stappen die wij aanhouden:

Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatie
Onboarding

Kennismaking

De eerste kennismaking is erop gericht om te ontdekken of onze oplossing van remote development bij jullie vraagstuk, maar ook bij jullie organisatie past. Hierbij wordt er gekeken naar waar jullie nu staan qua ontwikkeling, waar jullie naartoe willen en welke eisen hierbij worden gesteld.

Teamprofiel

Als het inzetten van remote developers de oplossing voor jullie vraagstuk blijkt te zijn, dan wordt er een technische meeting ingepland. In deze meeting wordt jullie huidige development team besproken en wordt bekeken met welke profielen deze moet worden aangevuld. Welke hard en soft skills moeten jullie remote software developers hebben? Enkel met deze informatie kunnen wij goed werven.

Werving & intake

Op basis van het teamprofiel en de vacature gaan wij op zoek naar geschikte kandidaten. Zij worden eerst uitgenodigd voor een intake waarbij wordt gekeken of hun Engelse taalvaardigheid voldoende is, zij over de juiste softskills beschikken en of zij binnen jullie bedrijfscultuur passen. In het tweede gesprek doen ze een technische meeting met een van onze specialisten om te kijken of hun hard skills ook aansluiten op jullie wensen. Is er in onze ogen een match, dan worden de kandidaten aan jullie voorgesteld.

Sollicitatie

Nadat de kandidaten zijn gescreend door onze recruiters worden zij aan je voorgesteld. Op basis van de profielen kun jij zelf bepalen wie je uitnodigt voor een gesprek. Hierna kan de kandidaat jullie eigen reguliere sollicitatieprocedure doorlopen.

Onboarding

De kandidaat volgt jullie eigen onboardingsprocedure. Echter, met onze ervaring denken wij graag mee en bieden wij de helpende hand mocht dat nodig zijn.

Developer nodig? Hier zijn nog eens de voordelen op een rij

  1. We werken met kwalitatieve, Europese developers en er is maximaal één uur tijdsverschil. Door dit kleine tijdsverschil kun je de hele dag door schakelen met elkaar.
  2. Jouw remote software developers worden écht onderdeel van je team en geven prioriteit aan je project. Door onze dedicated aanpak hoef je je geen zorgen te maken dat een developer zich maar half-half op jouw werkzaamheden focust.
  3. Wij horen vaak van organisaties die problemen ondervinden met hun remote developers, omdat er door slechte taalkennis miscommunicaties zijn. Daarom hebben wij Engelse docenten in dienst. Projectmanagers kunnen hier ook bij helpen.
  4. Wij van SharpMinds nemen alle HR-taken van je over; van recruiten tot zorgen dat de moraal bij de developers hoog blijft.

Veelgestelde vragen over het inhuren van developers

Heeft SharpMinds ook offshore developers?
Ik werk normaal met Nederlandse freelancers, wat zijn de voordelen van remote workers?
Zorgt een developer inhuren via SharpMinds niet voor veel extra papierwerk?
Biedt SharpMinds no cure no pay aan?
Ik heb minder goede ervaringen met buitenlandse partijen; waarom zou ik SharpMinds wel vertrouwen?
Hoe screent SharpMinds remote developers tijdens het recruitmentproces?
En focust onze developer dan echt enkel op ons project?
Hoe snel kunnen jullie een developer leveren?
Hoe verzekeren jullie de kwaliteit van een developer?
Zit ik vast aan een contract? Of kan ik tussentijds opzeggen?
Vinden er evaluaties plaats en hoe verloopt dit?
Waar werkt mijn remote developer?
Wat is de voertaal?
Wie stuurt de developer aan?