SharpMinds

HomeDeveloper inhuren

Developer inhuren?

Heb je dringend behoefte aan development capaciteit en wil je een developer inhuren? Je bent niet de enige! De arbeidsmarkt is momenteel extreem competitief en de juiste developer vinden word steeds moeilijker. Het kan daarom interessant zijn om jouw zoektocht naar talent uit te breiden en remote software developers in te huren. Met onze nearshore dedicated oplossing krijg je niet alleen kwalitatief goede developers die in een vergelijkbare tijdzone werken, maar ook developers die naadloos integreren in jouw bestaande ontwikkelteam. Wij nemen jouw recruitment en HR uit handen zodat jij je kunt richten op de inhoud en de dagelijkse aansturing. Dat is waar de SharpMinds formule om draait.

Een developer nodig? Kies SharpMinds!

Oplossing waar bij remote developers écht onderdeel worden van je bedrijf
Nearshore binnen de Europese tijdszone
Sterk recruitment en HR beleid waardoor developers lang blijven werken voor opdrachtgevers
Makkelijk opschalen van jouw developmentteam
No cure no pay: je betaalt pas als een developer aan het werk gaat

Een developer inhuren via SharpMinds

Is het de eerste keer dat je over SharpMinds hoort? Dan vertellen we je graag wat meer! Al 18 jaar helpen wij organisaties die op zoek zijn naar developers en development capaciteit. Op basis van de vereiste soft- en hardskills voor jouw project zoeken wij de beste remote developers. Is er een match, dan kun je een developer inhuren. 

HR en langdurige samenwerking

Naast het werven van ontwikkelaars met de juiste vaardigheden, nemen we ook alle personeelszaken van je over. Ons HR-beleid is erop gericht om de developers tevreden, gemotiveerd en gelukkig te houden. Zo zorgen wij ervoor dat ze vaak lang blijven werken voor onze klanten, soms wel tot tien jaar.

Locaties en tijdsverschil

Dit alles doen wij vanuit een van onze kantoren in Portugal, Bosnië Herzegovina of Oekraïne. Door het tijdsverschil te beperken tot  maximaal 1 uur kunnen wij snelle communiceren en software ontwikkeling garanderen. Daarnaast helpt het ons om developers ‘echt’ onderdeel van jouw bedrijf te maken. 

Wil je ook graag een developer inhuren via SharpMinds? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag alles wat je moet weten.

Naar welk type developer ben je op zoek?

Een developer, ook wel programmeur genoemd, is werkzaam binnen de informatietechnologie (IT) en richt zich op het programmeren van software. Ze (door)ontwikkelen of onderhouden softwareprogramma’s, websites, apps of applicaties. Ze zijn essentieel voor een goede werking van dit soort systemen. Het is een breed begrip omdat er veel verschillende technologieën en vaardigheden samenkomen en aan te grondslag liggen. Er zijn daardoor veel verschillende soorten ontwikkelaars, zoals front-end developers, back-end developers, full stack developers, mobile developers en Cloud engineers/DevOps. 

Met SharpMinds hoef je, je hier geen zorgen om te maken. Wij vinden remote developers en testers voor allerlei technologieën en programmeertalen. Of je nu een junior, medior of een doorgewinterde expert nodig hebt, wij vinden de juiste match voor jouw project. 

Met onze jarenlange ervaring in het opzetten van remote development teams, weten we precies hoe we de juiste mensen moeten vinden en behouden. Onze developers krijgen zelfs elke week Engelse les, zodat de communicatie soepel verloopt zonder misverstanden.

Laravel
Symfony
Cakephp
Ruby on Rails
Django
Angular
Vue
Typescript
MySQL
Swift
Kotlin
Scala
iOS
Android
Flutter

Waarom nearshore een developer inhuren?

Er zijn verschillende manieren om developers aan te trekken. Een veelvoorkomende stap is het vergroten van het recruitmentbudget en het inschakelen van een IT-recruiter. Als je op zoek bent naar een developer met specifieke vaardigheden die goed past binnen jullie bedrijfscultuur, loop je hierbij vaak tegen het beperkte aanbod in Nederland aan. Een andere mogelijkheid is om je eigen talent te ontwikkelen door mensen op te leiden. Helaas vereist dit een aanzienlijke investering in tijd, kapitaal en begeleiding. Wat doe je als je niet in staat bent om deze investering te doen en wel direct toegang wilt tot ontwikkelingscapaciteit?

Dan is nearshore outsourcing de oplossing voor jou.

Bij nearshore outsourcing besteed je zakelijke activiteiten uit aan landen die relatief dichtbij gelegen zijn. Bij SharpMinds betekent dit dat je developers inhuurt in een van onze locaties binnen de Europese tijdzone. Met nearshore outsourcing krijg je een kostenbesparende oplossing waarbij de kwaliteit van developers gewaarborgd blijft. Door de nabijheid en korte lijnen krijg je efficiënte werkprocessen en snellere reactietijden. Ook de culturele affiniteit zorgt voor beter begrip tussen de teams, wat de productiviteit en teamdynamiek ten goede komt. SharpMinds biedt jou de mogelijkheid om volledig in controle flexibel een team op te bouwen dat jij rechtstreeks aanstuurt. 

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met nearshore outsourcing?

Ontdek onze vestigingen

Onze werkwijze

Bij SharpMinds streven wij altijd naar een langdurige samenwerking tussen jouw organisatie en de remote developers. Het aansturen van jouw remote development team doe je zelf en wij focussen ons op alle HR-zaken in de breedste zin van het woord. Zo doen we ons uiterste best om onze developers gelukkig te houden. Door de developers een fijne en uitdagende werkplek te bieden zullen zij niet alleen langer blijven werken voor een bedrijf, maar ook beter presteren. Een win-win die wij graag zien. Lijkt een developer inhuren via SharpMinds je wel wat? Hieronder vind je onze werkwijze.

Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatie
Onboarding

Kennismaking

De eerste kennismaking is erop gericht om te ontdekken of onze oplossing van remote development bij jullie vraagstuk, maar ook bij jullie organisatie past. Hierbij wordt er gekeken naar waar jullie nu staan qua ontwikkeling, waar jullie naartoe willen en welke eisen hierbij worden gesteld.

Teamprofiel

Als het inzetten van remote developers de oplossing voor jullie vraagstuk blijkt te zijn, dan wordt er een technische meeting ingepland. In deze meeting wordt jullie huidige development team besproken en wordt bekeken met welke profielen deze moet worden aangevuld. Welke hard en soft skills moeten jullie remote software developers hebben? Enkel met deze informatie kunnen wij goed werven.

Werving & intake

Op basis van het teamprofiel en de vacature gaan wij op zoek naar geschikte kandidaten. Zij worden eerst uitgenodigd voor een intake waarbij wordt gekeken of hun Engelse taalvaardigheid voldoende is, zij over de juiste softskills beschikken en of zij binnen jullie bedrijfscultuur passen. In het tweede gesprek doen ze een technische meeting met een van onze specialisten om te kijken of hun hard skills ook aansluiten op jullie wensen. Is er in onze ogen een match, dan worden de kandidaten aan jullie voorgesteld.

Sollicitatie

Nadat de kandidaten zijn gescreend door onze recruiters worden zij aan je voorgesteld. Op basis van de profielen kun jij zelf bepalen wie je uitnodigt voor een gesprek. Hierna kan de kandidaat jullie eigen reguliere sollicitatieprocedure doorlopen.

Onboarding

De kandidaat volgt jullie eigen onboardingsprocedure. Echter, met onze ervaring denken wij graag mee en bieden wij de helpende hand mocht dat nodig zijn.

De voordelen op een rij

  1. Wij streven altijd naar een langdurige samenwerking tussen jouw organisatie en de remote developers. Daarom werken wij met Project Managers. Zij zijn jouw aanspreekpunt en fungeren als jouw ogen en oren op afstand. Is er een probleem? Zij lossen het voor je op!

  2. We werken met kwalitatieve, Europese developers en er is maximaal één uur tijdsverschil. Door dit kleine tijdsverschil kun je de hele dag door schakelen met elkaar.

  3. Jouw remote software developers worden écht onderdeel van jouw team en geven prioriteit aan jouw project. Door onze dedicated aanpak hoef je je geen zorgen te maken dat een developer zich maar half op jouw werkzaamheden focust.

  4. Wij horen vaak van organisaties die problemen ondervinden met hun remote developers, omdat er door slechte taalkennis miscommunicaties zijn. Daarom hebben wij Engelse docenten in dienst. 

  5. Wij van SharpMinds nemen alle HR-taken van je over; van recruiten tot zorgen dat de moraal bij de developers hoog blijft.

Veelgestelde vragen over een developer inhuren

Ik werk normaal met Nederlandse freelancers, wat zijn de voordelen van remote workers?
Zorgt een developer inhuren via SharpMinds niet voor veel extra papierwerk?
Biedt SharpMinds no cure no pay aan?
Ik heb minder goede ervaringen met buitenlandse partijen; waarom zou ik SharpMinds wel vertrouwen?
Hoe screent SharpMinds remote developers tijdens het recruitmentproces?
En focust onze developer dan echt enkel op ons project?
Hoe snel kun je een developer leveren?
Hoe verzekerd SharpMinds de kwaliteit van developers?
Zit ik vast aan een contract? Of kan ik tussentijds opzeggen?
Vinden er evaluaties plaats en hoe verloopt dit?
Waar werkt mijn remote developer?
Wat is de voertaal?
Wie stuurt de developers inhoudelijk aan?