SharpMinds

HomeExpertisesFull stack

Full stack developers

Ben jij op zoek naar Full stack ontwikkelingscapaciteit? Zoek niet verder dan SharpMinds. Met onze toewijding aan het vinden van expertise vinden wij bekwame en ervaren developers om jouw software projecten tot leven te brengen. Al bijna 20 jaar helpen wij onze klanten met hun full stack development in elke fase van hun ontwikkelingsreis. Benieuwd naar de wereld van full stack development en hoe wij developers vinden die aansluiten bij jouw behoeften?

Waarom kiezen voor Full stack developers via SharpMinds?

Oplossing met echte integratie van remote developers in jouw bedrijf
Samenwerken binnen de Europese tijdzone
Sterk recruitment en HR beleid wat resulteert in langdurige samenwerkingen met full stack developers
Makkelijk opschalen van developmentcapaciteit
No cure no pay: betaal pas als de developer aan het werk gaat!

De Rol van de Full stack Developer

Waarom is het zo belangrijk om een goede full stack developer naar jouw project te halen? Een Full stack developer heeft kennis van de gehele technologische stack die wordt toegepast binnen jouw project. Ze beheersen zowel de front- als backend. Ze hebben dus veel technische diepgang doordat ze een brede kennis hebben van verschillende technieken, frameworks, bibliotheken en databases. Zo kan een full stack developer een responsieve gebruikersinterface creëren met de nieuwste JavaScript-frameworks zoals React of een schaalbare backend met Node.js of Python ontwikkelen. Al met al is het afhankelijke van de door jouw gekozen technologieën welke kennis een full stack developer precies heeft, maar de meeste bekwame full stack developers blinken uit in de volgende zaken:

Efficiënt samenwerken: Full stack developers overbruggen de kloof tussen front-end en backend. Zij zorgen voor de naadloze samenwerking tussen verschillende ontwikkelingsteams. Dit vertaalt zich in snellere ontwikkeltijden en minder miscommunicatie.

Probleemoplossend vermogen: Als meesters in probleemoplossing kunnen onze full stack developers issues identificeren, code debuggen en effectieve oplossingen implementeren.

Adaptabiliteit: De technologische wereld verandert snel. Full stack developers blijven hun leven lang leren en toepassen nieuwe technologieën en trends toe. Zo blijft jouw project altijd up-to-date blijft.

SharpMinds vindt jouw Full stack developers

Met het brede profiel dat Full stack developers hebben is het moeilijk om geschikte kandidaten te vinden voor jouw project. Benieuwd hoe wij dit toch voor elkaar krijgen?

Toegang tot Talent

De Nederlandse arbeidsmarkt is beperkt in het aantal Full stack developers. Om toch de juiste developer die vinden die pas bij jouw specifieke behoefte bieden wij toegang tot een bredere talentenpool in landen zoals Portugal, Bosnië Herzegovina en Oekraïne. Hierdoor vergroten we jouw zoekgebied aanzienlijk en verhogen we de kans om developers te vinden die past bij jouw project. En het beste deel? Een ongestoorde softwareontwikkeling en korte communicatielijnen zijn geborgen door te werken binnen een tijdsverschil van maximaal één uur.

Ervaring die telt

Met 18 jaar ervaring hebben we een schat aan kennis opgebouwd in het opzetten van remote dedicated development teams. Onze expertise stelt ons in staat om de beste Full stack developers te vinden en jouw organisatie volledig te ontzorgen op het gebied van HR en werving. Hierdoor kun jij je richten op jouw kernactiviteiten, terwijl wij de juiste mensen voor jouw project vinden.

Langdurig partnerschap

Jouw behoeften, jouw visie. Bij SharpMinds werken wij met dedicated teams en developers. Dit betekent dat developers enkel voor jouw bedrijf en project werken. Jij stuurt de developers op dagelijkse basis direct aan op inhoud en behoud zo de controle. Het is onze taak om de beste full stack developers te werven die precies de vaardigheden hebben die jij nodig hebt.

Verder proberen wij de kans op mismatched te verkleinen door zowel op soft- als hardskills te matchen. Hoe beter de match, hoe beter een developer op zijn plek zit en de dat deze lang blijft.

Maar hier houdt ons takenpakket niet op. Wij zorgen ook voor alle HR-gerelateerde zaken. Zo zorgen wij ervoor dat developers tevreden, gemotiveerd en loyaal blijven zodat jij niet elke maand nieuwe collega’s hoeft in te werken.

Focus op behoud

Zodra de juiste developer is gevonden, is het ook van belang om deze te behouden. Dit waarborgen wij door te werken met een Project Manager ter plaatse. Zij fungeren als jullie ogen en oren op afstand en zorgen voor tussentijdse evaluaties en het welzijn van zowel de developer als jou als klant. Zo bieden zij ondersteuning in de vorm van Engelse lessen, optimale werkplekken, teamuitjes en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden om te zorgen voor het welzijn en succes van jouw Full stack project.

Full stack developer inhuren? Laat SharpMinds je helpen!

Onze werkwijze

Het creëren van een aangename en uitdagende werkomgeving voor onze Full stack developers staat bij SharpMinds centraal. Op deze manier realiseren we niet alleen een hogere retentie, maar ook betere prestaties. Hieronder presenteren we onze succesvolle werkwijze in detail.

Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatie
Onboarding

Kennismaking

In ons eerste contact richten we ons op het onderzoeken van de geschiktheid van onze oplossingen voor jullie vraagstuk en organisatie. Hierbij houden we rekening met jullie huidige ontwikkelingsfase, toekomstplannen en de vereisten die daarmee gepaard gaan.

Teamprofiel

Als het inzetten van externe Full stack ontwikkelaars de juiste oplossing lijkt te zijn, organiseren we een technische bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het bestaande ontwikkelingsteam en beoordelen we welke profielen nodig zijn om het team aan te vullen.

Werving & intake

Op basis van het opgestelde teamprofiel en de vacature gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. Deze kandidaten worden uitgenodigd voor een intakegesprek, waarin we beoordelen of ze beschikken over de benodigde soft skills en hard skills. Bij soft skills kijken we bijvoorbeeld of de kandidaten passen binnen de bedrijfscultuur van jullie organisatie. Als we een geschikte match zien, stellen we de kandidaten aan jullie voor.

Sollicitatie

Als wij onze kandidaten presenteren is het daarna aan jullie om te beslissen een de Full stack ontwikkelaars aan te nemen. Mocht dit zo zijn, dan kunnen de kandidaten het reguliere sollicitatieprocedure doorlopen.

Onboarding

Eenmaal aangenomen, volgen de nieuwe teamleden de normale onboardingprocedure. Wij kunnen uiteraard een adviserende rol spelen als dat nodig is.