SharpMinds

Java developers

Java is een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. Het is vooral bekend door zijn sterke beveiligingsmodel en wordt daardoor vaak gebruikt in veiligheidskritieke toepassingen, zoals online betalingssystemen en medische toepassingen. Java is een schaalbare programmeertaal die het mogelijk maakt om complexe, uitgebreide softwaretoepassingen te bouwen die kunnen worden aangepast aan de groei van jouw bedrijf. Maar om jouw software op te kunnen schalen heb je wel de juiste Java Developers nodig. Met onze expertise in Java development, kunnen wij jouw organisatie voorzien van de juiste developers. Dit doen wij door talent in het buitenland te vinden dat zich naadloos integreren in jouw team en projecten. Benieuwd naar de voordelen van dit nearshore outsourcing model?

Waarom kiezen voor nearshoring van Java developers?

Snel toegang tot developers met up-to-date kennis van Java
Compatibiliteit van tijdzone waarmee real-time communicatie en snelle probleemoplossing wordt gefaciliteerd
Dedicated developers die jij zelf direct aanstuurt
Vergroting van de diversiteit binnen jouw development team
De software is jouw eigendom

Ontdek de perfecte match in Java development

Het vinden van de juiste Java developers kan een uitdaging zijn, maar maak je geen zorgen! Wij staan klaar om jouw organisatie te helpen bij het vinden van de Java developer die jij nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar een junior, medior of senior Java developer, tester of designer, wij kunnen de perfecte match vinden!

Bij ons draait alles om de samenhang tussen jouw development team en de nieuwe Java developer(s). We letten daarbij niet alleen op technische vaardigheden, maar ook op softskills die ervoor zorgt dat de developer naadloos in jullie bedrijfscultuur past.

Wacht niet langer en ontdek vandaag nog de wereld van Java development bij ons. Samen zorgen we ervoor dat je de beste developers in huis haalt die jouw organisatie laten schitteren!

Waarom kiezen voor SharpMinds

Toegang tot een grotere talentenpool

De Nederlandse arbeidsmarkt is verzadigd. Wij bieden de mogelijkheid om te werven in Portugal, Bosnië Herzegovina en Oekraïne. Zo vergroten wij jouw zoekgebied en de kans om de geschikte Java developer te vinden. Zo krijg jij al het talent in huis om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen! Niet alleen in Java development maar ook; Javascript developers, DevOps engineers, testers en nog veel meer.

18 Jaar ervaring

Met jarenlange ervaring hebben wij veel expertise opgebouwd in het opzetten van remote dedicated developmentteams. Wij weten precies waar we op moeten letten bij het werven en kunnen jouw organisatie volledig ontzorgen op het gebied van HR. Door ons HR- en wervingsproces zorgen wij ervoor dat je minder tijd hoeft te besteden aan HR-werkzaamheden en verminderen we de kans op een slechte match en omzetverlies.

Wij kennen de Nederlandse tech-markt

Wij richten ons alleen op nearshore en uitsluitend op Nederlandse techbedrijven. We kennen de Nederlandse werkcultuur als geen ander en screenen Java developers van tevoren om te zien of ze passen bij de cultuur van een bedrijf. Daarnaast werken wij altijd met dedicated developers waardoor zij echt onderdeel kunnen worden van jouwbedrijf.

HR-ontzorging en extra voordelen.

Met een samenwerking met SharpMinds krijg je een Project Managers op locatie. Zij fungeren als jullie ogen en oren op afstand. Wij recruiten en screenen dus niet alleen, maar zorgen ook voor de tussentijdse evaluaties en het werkgeluk van de developers en jullie als klant. Hoe wij voor dit werkgeluk zorgen? Onder andere met ondersteuning in de vorm van Engelse lessen, goede werkplekken, leuke uitjes en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.Kortom, kies voor SharpMinds voor het vinden van de juiste Java developer voor jouw organisatie.

Java developer inhuren? Laat SharpMinds je helpen!

Onze werkwijze

Bij SharpMinds richten wij ons op langdurige samenwerkingen. Het creëren van een prettige en uitdagende werkomgeving is onze prioriteit. Zo breieken wij een hogere retentie en betere prestaties onder onze Java developers. Hieronder vind je een overzicht van onze succesvolle aanpak.

Kennismaking
Teamprofiel
Werving & intake
Sollicitatie
Onboarding

Kennismaking

Tijdens ons eerste gesprek ligt de focus op het beoordelen van de geschiktheid van onze oplossing voor jouw organisatie en de specifieke uitdagingen waarmee jij te maken hebt. We bekijken de huidige ontwikkelingsfase en toekomstplannen.

Teamprofiel

Als blijkt dat het inzetten van externe Java developers de juiste oplossing is, plannen we een technische meeting. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we grondig jouw bestaande ontwikkelingsteam en de noodzakelijke profielen om het team aan te vullen.

Werving & intake

We starten de zoektocht naar geschikte kandidaten op basis van het teamprofiel en de vacature. Uitgenodigde kandidaten ondergaan een intakegesprek, waarbij we hun soft skills en hard skills beoordelen. Bij de soft skills kijken wij of kandidaten aansluiten bij de bedrijfscultuur van jouw organisatie. Als we een match vinden, stellen we de kandidaten aan je voor.

Sollicitatie

Na de gesprekken presenteren we de geschikte kandidaten. De beslissing om een Java developer aan te nemen ligt bij jou - je kunt doorgaan met jouw reguliere sollicitatieprocedure.

Onboarding

Zodra de kandidaten zijn aangenomen, volgen ze jouw standaard inwerkproces. Indien gewenst kunnen wij hier een adviserende rol vervullen om het inwerkproces soepel te laten verlopen.