SharpMinds

HomeBlogsHoe bouw je een outsource-team zodat het slaagt?

Hoe bouw je een outsource-team zodat het slaagt?

De tech-industrie behoort tot de early adopters van outsourcing. Ondanks de voordelen van toegang tot de wereldwijde talent, voel je je misschien een beetje nerveus als je begint te werken met een ontwikkelingsteam op afstand. In dit artikel delen we tips om een goed functionerend remote development team op te bouwen en geven we tips om ervoor te zorgen dat het team succesvol blijft. 

Hoe bouw je een uitbesteed team op?

Stap 1: Analyseren

Het bouwen van een succesvol team begint met het definiëren van jouw doelen en de vereisten om deze te bereiken. Analyseer je bedrijf en vraag jezelf af wat je wilt ontwikkelen en hoe. 

  • Heb je een startup in een vroeg stadium? 
  • Heb je kortlopende of langlopende projecten?
  • Sta je open voor veranderingen in de workflow? 
  • Wat voor soort workflow kies je? 
  • Welke technische stack is voor jou relevant? 

Stap 2: Zoeken

Wanneer je jouw behoeften duidelijk begrijpt, kunt je beginnen met googelen. Zorg er bij het zoeken naar ontwikkelingsteams op afstand voor dat uw zoekopdracht beknopt is. Dit kan je naar enkele handige marktplaatsen of externe IT-leveranciers leiden die aan jouw behoeften kunnen voldoen. Vergeet bovendien de kracht van ‘mond-tot-mondreclame’ niet. Vaak is dit de meest betrouwbare manier om een goede aanbeveling te krijgen. Vraag dus rond in je netwerk.

Stap 3: Verduidelijken

Zodra je jouw externe ontwikkelingsteam hebt gevonden, kunt je beginnen met het schetsen van de projectvereisten. Zorg ervoor dat je zo gedetailleerd mogelijk bent, zodat iedereen in het team de specificatie van jouw project begrijpt. Alleen dan kunnen ze de best mogelijke resultaten leveren.

Hoe manage je een remote team?

Zet een partnerschap op

Uitbestede ontwikkelaars zijn in de eerste plaats mensen. Empathie voelen voor jouw uitbestede ontwikkelaars en team zal een productieve omgeving creëren. Dit vormt de solide basis voor het succes van het project. 

Als je jouw team op afstand behandelt alsof ze deel uitmaken van iets groots en met hen praat als teamleden, zal hun toewijding aan het werk toenemen.

Maak tijd vrij om jouw outsourcingpartner te leren kennen, laat de remote teamleden zien dat je hun werk waardeert en bezoek de externe IT-leverancier om betere verbindingen op te bouwen. 

Zorg voor regelmatige communicatie

Je moet bepalen hoe je dicht bij jouw team wilt zijn en ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft. 

Chats zoals Slack of Skype zijn geweldige hulpmiddelen voor snelle en gemakkelijke communicatie. Ze stellen je in staat om onderweg vragen te stellen en te beantwoorden en een samenwerking op afstand, maar niet afstandelijk, tot stand te brengen.

Chat is asynchroon, wat erg handig is als je te maken hebt met verschillende tijdzones. Chats kunnen jouw externe ontwikkelaars ook extra stress besparen als hun Engelse niveau niet het beste is. De asynchrone aard van chatten geeft ze wat tijd om een woord op te zoeken of hun grammatica te controleren voordat ze een bericht sturen. Dit helpt misverstanden te voorkomen. 

Tools als Asana, Jira en Trello kunnen helpen om taken te ordenen en in de gaten te houden hoe het project verloopt. Hand in hand met dagelijkse inhaalgesprekken en sprintreviews creëren tools voor videoconferenties het gevoel ergens bij te horen, houden ze iedereen op de hoogte en zorgen ze ervoor dat elk lid bijdraagt aan het project terwijl zij worden gehoord. 

Deel waardevolle feedback

Een vriendelijke werkomgeving waar ontwikkelaars het gevoel hebben dat ze een waardevol onderdeel van het project zijn, is gunstig voor een klant en een ontwikkelaar 

Erken de prestaties van je team, geef ze positieve feedback als ze goed werk leveren en wijs ze op hun fouten als er iets mis is. Onthoud hierbij dat mensen opbouwende kritiek willen en geen belediging. 

Deze strategie zorgt ervoor dat jouw team zich gewaardeerd voelt, bevordert loyaliteit en motiveert hen om harder voor jou en jouw bedrijf te werken. 

Conclusie

Als je een succesvol remote team wilt hebben, zijn er twee fundamentele zaken:

  • Creëer een duidelijk begrip van jouw doelen en de vereisten om deze te bereiken;
  • Communiceer duidelijk zodat ondanks dat jouw ontwikkelaars ver weg gevestigd zijn, ze zich nog steeds lid van het team voelen en hun bijdrage aan het succes van het project evenveel telt als die van het interne team.

Kortom, hoe je jouw mensen en project behandelt, is de SLEUTEL tot jouw succes. Elke afstand, grenzen, verschillende tijdzones of talen mogen je er niet van weerhouden een bloeiende bedrijfsoplossingen tot leven te brengen. 

Benieuwd naar de manier waarop we dit bij SharpMinds elke dag weer voor elkaar krijgen? Neem dan direct contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lennaert Groen
🇳🇱 Co-Owner SharpMinds
“Ik vertel je graag meer over onze werkwijze!”